Menu

Propecia: et nyt håb for mænd, der lider af hårtab

3 Comments


Finasterid blokerer omdannelsen af testosteron til dihydrotestosteron (DHT). Skaldethed hos mænd (eller androgen alopecia) er forårsaget af øgede niveauer af DHT. Hos mænd med mandlig skaldethed får DHT hårsækkene til at krympe og miste evnen til at skabe nye hår.

Køb Propecia I Danmark

Finasteride tager 3-4 måneder for at vise nogen fordel. Det kan tage op til et år at se de maksimale resultater, så længe du ikke oplever bivirkninger, er det bedst at fortsætte medicinen. Når du først begynder at tage finasterid, kan det endda forårsage mere udtømning af fine hår. Dette forventes fuldstændigt og vil stoppe.

Finasteride kan ikke bruges til gravide, muligvis gravide eller ammende kvinder (og bør faktisk ikke bruges til kvinder overhovedet). Hvis en kvinde, der er gravid, muligvis gravid eller ammende endda berører en tablet, skal hun vaske hænderne straks og kontakte sin læge. Finasteride kan ikke bruges til børn. Og da finasterid metaboliseres i leveren, kan mænd med leverinsufficiens muligvis ikke klare finasterid fra kroppens lette

 • Opbevar denne indlægsseddel. Du ønsker måske at læse den igen.
 • Spørg din læge eller apotek, hvis du har yderligere spørgsmål.
 • Denne medicin er kun ordineret til dig. Overfør det ikke til andre. Det kan skade dem, selvom deres tegn på sygdom er de samme som dit.
 • Tal med din læge eller apotek, hvis du får bivirkninger. Dette inkluderer eventuelle bivirkninger, der ikke er nævnt i denne indlægsseddel. Se afsnit 4.
 • 1. Hvad Propecia er, og hvad det bruges til
  2. Hvad du skal vide, inden du tager Propecia
  3. Hvordan man tager Propecia
  4. Mulige bivirkninger
  5. Sådan opbevares Propecia
  6. Pakningens indhold og anden information
 • Propecia indeholder en medicin kaldet finasterid. Dette hører til en gruppe medicin kaldet Type II '5-alfa-reduktasehæmmere'.

  Propecia bruges til behandling af hårtab hos mandlige mønstre (også kendt som androgenetisk alopecia). Propecia øger hårvæksten i hovedbunden og forhindrer yderligere hårtab hos mænd. Mænd med mild til moderat, men ikke fuldstændigt hårtab, kan drage fordel af at bruge Propecia.

  Hvordan vokser håret på dit hoved?

  I gennemsnit vokser dit hår ca. 1 centimeter (en halv tomme) hver måned. Hår vokser fra hårsækkene, som er placeret under din hud.

  Et enkelt hår i hovedbunden vokser kontinuerligt i 2-4 år (vækstfase) og stopper derefter med at vokse i 2-4 måneder (hvilefase). Herefter falder håret ud. I stedet begynder et nyt sundt hår at vokse, og cyklussen gentages. Hårene i din hovedbund er altid i forskellige faser i denne cyklus, så det er normalt at miste hårbunden hår hver dag.

  Der er rapporteret om ændringer i humør, såsom depression, humør, og sjældnere selvmordstanker hos patienter, der er behandlet med Propecia. Hvis du oplever nogen af disse symptomer, skal du stoppe med at tage Propecia og kontakte din læge for yderligere lægehjælp så hurtigt som muligt.

Tags: , , , ,

3 thoughts on “Propecia: et nyt håb for mænd, der lider af hårtab”

 1. Richard Leth siger:

  For sjette gang jeg tog 1 mg Propecia begyndte jeg at miste håbet, men jeg vågnede op og kiggede ind i spejlet, og jeg bemærkede tydeligvis en forbedring efter kun et par uger.

 2. Sophus Jensen siger:

  Da jeg fyldte 32 år, bemærkede jeg en stigende skaldet på toppen af mit hoved. Min læge genoptog Propecia. Mit hårsorta kom sig og voksede i små pletter omkring min skaldede plet. Jeg oplevede også bivirkningen af depression og en lille mangel på energi. Jeg har været på stoffet i et par måneder, jeg vil fortsætte og se om ulemperne ud vægt det dårlige.

 3. Ejnar Munk siger:

  At miste mit hår i mine tidlige 40'ere sad ikke godt med mig og mit ego. At stå over for det faktum, at jeg blev aldrende, hjalp ikke mit ego noget. Men Propecia hjalp definitivt mig med at få noget af mit hårtab tilbage efter at have taget det i nogen tid. Jeg er meget glad for, at jeg fandt Propecia.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *