Menu

Oral medicin taget for at skrumpe forstørrede prostater hos mænd og reducere behovet for operation

6 Comments


Hvad kan Proscar (Finasteride) gøre for danske mænd

Proscar Behandling Af Hårtab

Proscar (Finasteride) er et lægemiddel, der er ordineret til mænd, og som er beregnet til at forhindre, at testosteron omdannes til dihydrotestosteron (ofte benævnt DHT). DHT er knyttet til godartet prostatahyperplasi (BPH), der almindeligt kendes som en forstørret prostata. Det er også blevet knyttet til prostatacancer. Proscar bruges til at behandle symptomer forbundet med en forstørret prostata. Det hjælper med at reducere størrelsen på prostata og kan også reducere behovet for operation. Proscar har vist sig at give fordele såsom nedsat trang til at urinere, reducere følelsen af, at blæren ikke er fuldstændig tømt, samt mindsker behovet for at vågne op for at urinere midt på natten. Proscar fungerer hovedsageligt ved at reducere mængden af DHT, der produceres naturligt i kroppen.

Hvad behandler Proscar

Det bruges også ofte til at behandle mænd, der lider af skaldethed i mandlige mønstre . Forhøjede niveauer af DHT er blevet knyttet til mandlige skaldethed hos mænd. Når testosteron er konverteret til DHT, og DHT begynder at strømme gennem blodbanen, kan det koble til receptorer på hårsækkene i hovedbunden, hvilket får dem til at krympe og blive mindre i stand til at støtte et sundt hårhår. Hvis en mand allerede er genetisk disponeret for mandlig skaldethed (dvs. faderen var skaldet og hans far og så videre), kan dette øgede niveau af DHT i kroppen kun arbejde for at fremskynde og forværre baldingen. Proscar, som er godkendt af FDA, arbejder for at stoppe virkningen af balding forårsaget af stigende niveauer af DHT. Mænd, der har brugt Proscar til behandling af hårtab, har rapporteret om en stigning i antallet af hår samt forbedring af hårkvaliteten.

Hvad er bivirkningerne

Der er flere potentielle bivirkninger ved at tage Proscar, selvom den rapporterede forekomst af disse virkninger ofte er lav. Det er dog stadig vigtigt at være opmærksom på de risici, der er forbundet med indtagelse af dette stof. Mænd, der tager Proscar, har rapporteret om ømhed i brysterne såvel som forstørrelse, depression, angst, testikelsmerter, mental uklarhed og seksuelle bivirkninger, herunder erektil dysfunktion, nedsat libido og lavere ejakulationsvolumenniveauer. Læger anbefaler, at NSAIDS-såsom Aleeve, Motrin, Advil osv. Undgås, mens de tager Proscar. Der kan være en øget risiko for forekomst af seksuel dysfunktion, når de to er blandet. Hvis nogle af disse problemer eksisterer eller forværres, anbefales det, at patienten kontakter sin læge for yderligere konsultation.

Hvordan Proscar ordineres

Det er vigtigt at vide, at læger kun ordinerer denne medicin, fordi han eller hun har vurderet, at fordelen for denne patient er større end risikoen for bivirkninger. Det er vigtigt at bemærke endnu en gang, at de fleste mænd ikke oplever disse bivirkninger. Forskning har også vist, at mænd, der oplever bivirkninger, mens de tager Proscar, fortsatte med at opleve dem, selv efter at behandlingen var stoppet. Mens chancerne for at få en allergisk reaktion forbundet med Proscar betragtes som meget lave, er det muligt at opleve udslæt og / eller kløe i ansigtet, tungen og halsen, når man tager dette stof. Mænd, der har kronisk leversygdom, bør ikke tage Proscar. Proscar kan påvirke resultaterne af den blodprøve, der bruges til at påvise prostatacancer (PSA). Undersøgelser har vist, at Proscar nedsætter prostataspecifikt antigen med ca. 50% i løbet af de første 12 måneders brug.

Hos mænd, der har taget stoffet i mere end et år, kan det være nødvendigt med forskellige justeringsfaktorer for at afgøre, om PSA er i det normale interval. Effekten på lang sigt er noget uomstrækkelig.

Hvor er Proscar tilgængelig

Proscar fås kun på recept. Medicinen tages oralt normalt en gang om dagen og kan tages med eller uden mad. Det anbefales ikke, at gravide kvinder håndterer dette stof, hvis pillerne fejlagtigt knækkes eller knuses. Håndtering af Proscar kan øge chancerne for fødselsdefekter hos gravide kvinder. Proscar må aldrig bruges af kvinder eller børn. For at få størst mulig udbytte af Proscar skal det bruges regelmæssigt og bør tages på omtrent det samme tidspunkt hver dag. Det anbefales også, at en mand ikke ophører med at bruge, før han konsulterer sin læge. Hos de fleste mænd er der en forsinket effekt ved at bemærke positive effekter fra at tage Proscar. I nogle tilfælde kan det tage seks til tolv måneder, før en mand begynder at bemærke forbedring fra at tage stoffet. Det skal også bemærkes, at hvis du holder op med at bruge Proscar, vil det hår, du er vokset til sidst, falde ud. Så det er vigtigt at fortsætte brugen af dette stof, hvis du ønsker langvarige resultater.

Tags: , , , , ,

6 thoughts on “Oral medicin taget for at skrumpe forstørrede prostater hos mænd og reducere behovet for operation”

 1. Viggo Dam siger:

  En almindelig bivirkning af Proscar er nedsat libido, og jeg begyndte desværre at opleve dette et par måneder efter at have taget det. Det var ikke for meget af et problem for mig i starten, men det begyndte at blive mere og mere generende, at jeg var nødt til at tale med min læge om at skifte op min dosering.

 2. Hugo Kirkegaard siger:

  Jeg har taget Procar nu i cirka seks måneder. Med Procar siger de, at reduktion af prostata glad vil næsten gå ned hos alle, der tager den, og min er gået ned, men jeg lider stadig af alle symptomerne. Min læge siger, at symptomerne langsomt skulle blive bedre, da jeg er seks år. Jeg tror fase.

 3. Jens Dahl siger:

  Prsocar har gjort en enorm forskel i mit liv og har hidtil været den mest effektive behandling af mine prostataproblemer. Jeg har haft vilde succes siden starten af behandlingen, og jeg vil meget anbefale det.

 4. Finn Hansen siger:

  Jeg var på Propecia siden jeg var teenager. Det var virkelig gavnligt, da mit hår ikke faldt ud for hurtigt, og jeg blev ikke mere mobbet. Jeg var dog også på tennisholdet og ved ikke, om manglen på hårtab skyldtes aktivt engagement eller medicinen.

 5. Gunner Leth siger:

  at bruge proscar til behandling af prostata, så er det acceptabelt, men det at bruge det til behandling af hårtab er forvirrende for mig, at ricinusolie skal bruges til at behandle hårtab

 6. Casper Buhl siger:

  Efter 40-årsalderen begyndte jeg at udvikle gråt hår og miste noget hår på den midterste del af min hovedbund. Derfor kunne ingen virkelig lide at se så meget på mig, og jeg følte mig mere frustreret over at tale med de yngre mænd i mit firma. Ved at tage Proscar faldt mit hårtab, og med noget spray-on hår blev jeg en smuk mand med et fuldt sort sort hår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *